Skip to main content

Ruimte voor de eerste stap, kennismakinggesprek, je eigen vragen en een voorproefje.

Ruimte voor de eerste stap: een kennismakinggesprek

Ik vaar of loop graag als gids of begeleider een eindje mee op je route. Maar dat meebewegen kan alleen als de eerste nieuwe stap wordt gezet door jou. Vul dus het contactformulier in of bel me op om te gaan ontdekken of het samen klikt, of ik voor jou echt de juiste coach / begeleider ben. Volgens de 8e bewegingswet, die gaat over aandacht voor werkelijke transformatie, wordt de eerste stap op weg naar transformatie bepaald door te bewegen vanuit je intuitie of 'gut feeling'.

Een kennismakingsgesprek duurt minimaal een half uur. We bespreken jouw wensen en verwachtingen en ik beantwoord je vragen. Ik ga na of je wens past bij mijn expertise of dat ik je beter kan doorverwijzen naar een andere professional. Ook kunnen we dan allebei merken met die 'gut feeling' of we een klik hebben of niet.

Telefonisch bepalen of we bij elkaar passen doe ik niet: ik wil graag dat we op zijn minst elkaar even echt kunnen aankijken. Een kennismaking via Zoom van een half uur is wel mogelijk (en gratis), maar ook daarbij kan ik van mijn kant niet uitmaken of ik de juiste coach voor je ben. Voor een levende ontmoeting op een van mijn coachlocaties breng ik , na het eerste half uur, euro 25 per half uur in rekening. Een live gesprek duurt, als je nog geen helder idee hebt van wat coachvraag precies is, echter vaak een heel uur.

in het geval van een uur, krijg je ook een voorproefje van mijn manier van werken en gaan we dieper in op je coachvraag. Hoe luidt die precies en wat zijn je evaluatiecriteria om te kunnen beoordelen of het een geslaagd traject wordt voor jou? 

De centrale vragen die bij de kennismakingsfase spelen zijn: "Wat wil je met dit gesprek ( of meerdere bijheenkomsten) bereiken, wat verwacht je concreet van mij als coach, van jezelf en van onze samenwerking, en ben ik de juiste begeleider voor jou?

Ruimte voor motivatie, leerstijl en comfortzone

Ik van mijn kant wil bij aanvang vooral ontdekken waarmee ik je van dienst kan zijn: wat insprireert en motiveert jou om te leren? Waar ligt jouw comfortzone en wat is je leerstijl? Voel je je ‘gestuurd’ door je werkgever of partner of is het echt je eigen keuze? Eigen leiders komen immers het verst. Tijdens het eerste langere coachgesprek maak ik een intuïtieve inschatting van hoeveel gesprekken we nodig zullen hebben en welke methodieken ik ga gebruiken. Als we het dan ook eens worden over de praktische afspraken stellen we samen daarna een coachcontract op. Soms moet het nog langer even bezinken, en doen we dat formuleren van de precieze coachvraag later omdat dan blijkt dat er achter je eerste vraag nog een andere zit. 

Ruimte voor een voorproefje van mijn manier van werken en uitzoeken wat bij jou werkt voor het contract

Tijdens het eerste coachgesprek geef ik je ook vaak een paar voorproefjes van mijn manier van werken zodat je die direct kunt ervaren. Zo merken we of zo’n methodiek of aanpak bij je past, waar jouw comfortzone qua leerstijl ligt, en hoe open of veilig onze communicatie voor jou is. Je zult na afloop merken dat je door zo'n voorproefje direct al iets hebt geleerd inzake je coachvraag en wijzer weggaat dan je kwam.