logo binnen versus buiten

Ruimte voor kwaliteitsborging, vakbekwaamheid en ethiek

Ruimte voor een goede koers

Oog voor kwaliteit betekent dat ik bewust en serieus omga met grenzen, ethische uitgangspunten, mijn eigen nascholing, ontvangen feedback. Je kunt me op mijn professionele gedrag aanspreken bij vakorganisaties waar ik bij ben aangesloten. Ik zet me met met hart en ziel in om kwaliteit te leveren. Ik houd me natuurlijk aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat houdt in dat ik zorgvuldig en vertrouwelijk met persoonlijke gegevens omga, ze nooit uit handen geef en jij altijd precies weet welke gegevens ik wel of niet en waarom van je bewaar omdat ik daartoe verplicht ben door bijvoorbeeld fiscale bewaartermijnen. Daarmee houd ik me ook aan de 1e bewegingswet die gaat over aandacht voor begrenzing. Regelmatige intervisie met collega’s, up-to-date bij- en nascholing houdt me scherp en op koers, ook in ruig water.

Kwaliteitsborging betekent ook je comfortzone verlaten: spannend én leuk

Veel lezen, theorie begrijpen, je goed voorbereiden en dan pas iets gaan doen. Dat is mijn eigen voorkeurstijl in leren. Ik daag mezelf uit om (na)scholing bij vakgenoten te kiezen waarbij het leerproces anders is ingericht. Leren van uitproberen, vallen en opstaan, feedback op mijn interventies krijgen, merken wat ik daadwerkelijk bij een ander teweegbreng.

Ik heb gemerkt dat een beetje uit mijn comfortzone gaan, en leren van het contact met anderen, maakt dat ik pas echt vakbekwaam werd. Daarom werk ik ook zo met jou. Ik sluit aan op jouw leerstijl, en zoek ook uit waar jouw comfortzone eindigt. Zo zorg ik ervoor dat gesprekken soms best spannend kunnen zijn (ik verleg net de grens), en tegelijkertijd veilig, leuk en leerzaam.

Vakbekwaamheid komt niet uit de lucht vallen en kent vele kleuren.

Ik ben als coach en mentor EIA/EMCC geaccrediteerd op Senior Practitionerniveau en als communicatietrainer en -docent door het CRKBO. Bij vakorganisaties NOBCO, het Professioneel Enneagram Platform, het Socratisch Café en mijn interviesiegroepen deel ik kennis en ervaring en onderzoek ik mijn eigen gedragscriteria. Want vakbekwaam zijn en blijven vraagt blijvende ontwikkeling.

NOBCO logo Senior Practitioner crkbo docent  ethischecode  

Een realistische visie over leren en veranderen draagt ook bij aan kwaliteit. Iedereen kan een nieuw begin, een regenboog ontdekken. Maar niet alles is bij iedereen veranderbaar. Soms is accepteren van je grenzen juist datgene wat je te leren hebt. Vakbekwaamheid is voor mij weten wat bij wie in welke categorie valt en waarom, en daar op de juiste wijze op in kunnen spelen.

Ruimte om ethische grenzen te blijven onderzoeken met behulp van anderen

Ik ben als coach aangesloten bij de NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Dat houdt in dat ik aanspreekbaar en controleerbaar ben omdat ik me houd aan hun ethische gedragscode, klachtenprocedure, tuchtrecht en nascholingseisen. Voor andere begeleidingsactiviteiten houd ik mij aan de Ethische Code van Phoenix Opleidingen, waar ik veel opleidingen volgde. Dit samen staat garant voor een duidelijke afgebakende route.

EMCC NL klein EIA logo

C1
Vakbekwaamheid: een kwestie van doorzetten tot de regenboog verschijnt
C12
Gonnie is goed opgeleid bij verschillende vakmensen, in veel methodieken en technieken. Dat is een borg voor kwaliteit.

Lees meer

C13
Ethische gedragcodes en mijn uitgangspunten: fijn als jij, mijn opdrachtgever, die ook kent.

Lees meer

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020