logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

B.C. Manjunath maakte een compositie waarin een patroon van verhoudingen te horen is. In het westen kennen wij dit patroon als de Fibonacci-reeks, maar in India was dit al oudere kennis, waar hij zich ook door heeft laten inspreren. Omdat ik zelf werk in mijn praktijk met het herkennen van universele patronen en beweging, vind ik dit filmje super inspirerend: wat een vakmanschap en precisie! Natuurlijk gaat het hier letterlijk niet om dezelfde zaken, maar muziek en coaching hebben echt wel wat met elkaar gemeenschappelijk! De kunst is om precies te weten wanneer het juiste moment is voor wat...en hij kan dit subliem:

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda.

Op 23 november 2019 geef ik weer de inleidende workshop Het Ennegram van de Sytemische Bewegingen® Deze dag is bedoeld voor professionals die met mensen werken en die zichzelf 'als instrument' (nog) effectiever willen leren inzetten. ESB® combineert o.m. de systemische wetten met lichaamstaal, micro-expressies en de filosofie van het oorspronkelijke enneagram. Het helpt mensen bij het vergroten van hun zelfkennis en relationele vaardigheid met behulp van wat ze van buiten wel of niet laten zien. Het bijzondere ervan is: weinig vakjargon, wel superpraktisch. Ik belicht de meerwaarde ervan bij persoonlijke ontwikkeling en leg de basisgedachten met de inbreng van de deelnemers als voorbeeld uit. Kennis van systemisch werken of van het enneagram is mooi meegenomen, maar echt geen must. Je gaat er zelf op deze dag in de praktijk mee aan de slag om een en ander te 'proeven' met behulp van zeer verschillende werkvormen inzake denken, voelen, willen en doen. BIj inschrijven van vier personen gaat de dag door. Plaats: Utrecht van 10.00 - 17.00u - Euro 175 incl. btw. Bel 06 484 228 62 voor meer informatie of om je aan te melden.

Commentaar van enige (NOBCO)-coaches die deze workshop al volgden:

  • "Wat een cadeau heb je mij gegeven!"
  • "Een boeiende workshop. Ik wist al dat mensen me als nabij ervaren. Nu ook ervaren welke variaties er zijn in nabijheid en hoe dat verschillend uit kan pakken in beleving (bij ons beiden)",
  • "Ik ben mij echt bewust geworden hoe ik overkom in voor mij stressvolle momenten",
  • "Ik kan hier verder mee en ben blij met deze ervaring",
  • "Waar zal ik beginnen...? Het was een moment dat een keerpunt heeft gebracht, van thuiskomen en vertrouwd voelen.
  • "Gonnie is zeer ervaren en betrokken, ik heb haar als zeer plezierig ervaren."

Op 28 november 2019 ga ik naar het NOBCO Symposium Coaching & Onderzoek. Op deze dag zijn er interessante sprekers en workshop die me zullen bijpraten over de laatste wetenschapelijke inzichten op het gebied van doelen stellen tijdens coachtrajecten. Ik zelf spreek al jaren niet meer over doelen, maar stel met de client vast wat de coachvraag is waarop men een bevredigned antwoord zoekt. En of dat antwoord de coachee bevalt hangt dan af van praktische criteria die we samen bedenken. Zo'n coachvraag nodigt uit tot (zelf)onderzoek, terwijl het stellen van een doel, zeker als men het SMART formuleert, vooral ontvredenheid genereert en / of irreëel wensdenken. Ik ben benieuwd of mijn opinie hierover nu wetenschappelijk onderbouwd gaat worden...

Ruimte voor belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Begrijp me dan toch! Handboek voor sterkere liefdevolle relaties van enneagramtrainster Sandra de Clercq is eind september 2019 verschenen. In dit boek zoomt ze in op drie mechanismen die mensen hebben om te overleven: een (onbewuste) focus op fysiek zelfbehoud, op behoren bij een sociaal verband of op intens opgaan in de intimiteit van de 1-op-1-relatie. Deze driedeling speelt door in de verwachtingen, manier van communiceren, favoriete tijdsbesteding en andere facetten van je relaties met andere mensen. Een helder en eenvoudig te lezen boek vol met aansprekeende voorbeelden waardoor je kunt leren onderscheiden wat je zelf voor voorkeur ten toon spreidt, hoe dit spanningen geeft met mensen die een andere of juist dezelfde voorkeur hebben. Tjokvol handige tips en inzichten om deze verschillen te overbruggen, te hanteren en te relativeren. 

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018 / 2019