logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

Bernadette Galea is een zangeres die zelf nummers schrijft en arrangeert. Vorig jaar maakte ze het album "Nine of Us" met daarop tien nummers, allen geïnspireerd op, en inhoudelijk over, de patronen binnen het enneagram. Wat ik aan deze productie zo knap vind is (haar muziekgenre is niet mijn smaak) dat ze ook goed heeft bekeken welke muzikale aspecten mensen met een bepaald enneatype zullen aanspreken qua harmonie, melodielijn, tempo en gebruik van instrumenten.

Haar teksten zijn behulpzaam bij het leren begrijpen van de innerlijke drijfevren van elk enneatype, de uitdagingen én de weg naar het loslaten van je enneatype. Hierbij een voorbeeld van de song over type 8. Ik beeld me dan in dat als voormalig president Trump (een voorbeeld van iemand die nogal vastzit in de negatieve kant van het 8-patroon) dit had kunnen beluisteren, hij vast had gezegd dat dit totale onzin was...  Als je op de link klikt krijg je te zien dat Bernadette het afspelen op andere sites heeft geblokkeerd. Maar je krijgt dan wel de doorklik naar youtube vanaf haar eigen site in beeld. Dan vind je ook de andere nummers makkelijk. Veel luisterplezier!

Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Juweel van een boek: Tikken tegen de maan- 50 kindergedrachten uit Nederland & Vlaanderen verzameld door Joke van Leeuwen met 48 gloednieuwe illustraties. Uitg. Ons Erfdeel.  Dit boek, dat in 2010 verscheen, trek ik regelmatig uit mijn kast. Het is prachtig vormgegeven. De gedichten zijn fantastisch materiaal en kunnen zeer behulpzaam zijn bij je reflectie over je leven, je werk, je relaties, je gevoelens en wensen, je persoonlijkheid. Ik lees mijn coachees er wel eens uit voor en vraag dan: 'is er iets in dit gedicht dat raakt aan wat we net hebben besproken? Leg eens uit...' Hierbij als voorbeeld een gedicht van Theo Olthuis (pag. 46):

In je hoofd

In je hoofd kun je alles. Fietsen naar de maan, op de wolken staan. Strelen met je handen los, lopen door een donker bos. Vechten als een tijger, dansen met een elf. Afscheid nemen zonder tranen, alles gaat vanzelf.

En dan de mooie tekening erbij van Mance Post.

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda

De workshop via Zoom in drie blokken op zaterdagmiddagen voor enneagramcoaches en -trainers die hun enneatype-interview-vaardigheden willen uitbreiden om zodoende hoogbegaafde mensen niet (meer)verkeerd te typeren is al weer voorbij. Bel me als je hierin ook interesse hebt en meer informatie wilt. En / of kijk alvast op de subpagina workshops voor professionele begeleiders. (Te vinden via de homepage, even naar beneden scrollen en dan klikken op 'ruimte voor professionele begeleiders met leervragen...  Ook de cursus over tritype vind je hier).

Dit voorjaar geef ik op 5 juni 2020 weer een dagworkshop voor ervaren coaches. Een coronavrije samenkomst in een kleine groep. In deze 1-daagse workshop leer je hoe je je coachees kunt aanleren om effectiever om te gaan met hun basisbehoeften aan veiligheid, erkenning en autonomie en los te komen van beperkende (objectrelatie)patronen die maken dat die behoeften soms onbevredigd blijven. Je herkent als coach deze coachees aan hun leervragen die gaan over teveel piekeren en doemdenken, samenwerkingsproblematiek (bijv. moeite hebben met leidinggevenden), frustraties en irritaties over het niet kunnen krijgen wat ze verlangen (bijv. door idealisme). Een aanrader!

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2001 - 2021