logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

Als iets niets of niets goeds toevoegt, kun je het beter laten, ook al wijk je dan af van wat gebruikelijk is. Zo maak ik al een aantal jaar geen Powerpoints meer, als dat niet wordt voorgeschreven. Onlangs zag ik onderstaand hilarisch filmpje over het gebruik van Powerpoint op een wijze die niets goeds toevoegt. Met humor uitgelegd en voorgedaan door ex-consultant Arnout Van den Bossche in pakweg 4 minuten. Zie hier hoe je van iets inhoudelijks dat krachtig, eenvoudig en helder is, zoals de niet mis te verstane metafoor in een boodschapvoorbeeld, met behulp van rigide procesbeheersing, vaste kaders en over-detailering de kern en bezieling van die boodschap, het kind met het badwater, kunt verbloemen of zelfs weggooien. Veel plezier!

Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Zojuist verschenen: Martine F. Delfos - Het IQ en de intelligentie - de illusie van meten. In de Picowo-serie van uitgeverij SWP is dit deeltje 19. Een echte aanwinst! Martine legt helder en bondig uit hoe de eerste intelligentietesten bedoeld waren, wat ze eigenlijk wilden meten en op welke wijze. En hoe het daarna met het ontwikkelen en afnemen van testen verder is gegaan totdat we nu in een situatie zitten met IQ testen die niet de intelligentie meten en waarbij toch aan het IQ-getal van alles onterecht wordt opgehangen (diagnoses, behandelingen, vergoedingen, scholing- en opvoedingsadviezen etc). Een boekje dat een voorbeeld is van excellent begrijpen, redeneren en bedenken zodat de lezer goede conclusies kan trekken.

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda

Het nieuwe jaar begin ik met het geven van een workshop via Zoom in drie blokken op zaterdagmiddagen (23 jan, 6 en 20 febr 2020) voor enneagramcoaches en -trainers die hun enneatype-interviewvaardigheden willen uitbreiden om zodoende hoogbegaafde mensen niet verkeerd te typeren. Bel me als je hierin interesse hebt en meer informatie wilt. En / of kijk alvast op de subpagina workshops voor professionele begeleiders. (Te vinden via de homepage, even naar beneden scrollen en dan klikken op 'ruimte voor professionele begeleiders met leervragen...)

Dit voorjaar geef ik op 12 maart 2020 een dagworkshop voor coaches. Een coronavrije samenkomst in een kleine groep. In deze 1-daagse workshop leer je hoe je je coachees kunt aanleren om effectiever om te gaan met hun basisbehoeften aan veiligheid, erkenning en autonomie en los te komen van beperkende (objectrelatie)patronen die maken dat die behoeften soms onbevredigd blijven. Je herkent als coach deze coachees aan hun leervragen die gaan over teveel piekeren en doemdenken, samenwerkingsproblematiek (bijv. moeite hebben met leidinggevenden), frustraties en irritaties over het niet kunnen krijgen wat ze verlangen (bijv. door idealisme). Een must voor ervaren coaches!

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 - 2021