logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Lichtpuntje in zware tijden: Master Coach en supervisor

Nu ik dit jaar EIA/EMCC Master Coach ben geworden, is het ook tijd geworden om binnen mijn bureau meer nadruk te gaan leggen op die activiteiten die te maken hebben met het doorgeven en overdragen van mijn professionele kennis en kunde en werkervaring aan andere coaches en mensen die beroepen hebben die ik zelf ook heb (gehad) zoals communicatrainer, mediator, docent en leidinggevende. Dit houdt o.m. in dat ik meer tijd ga besteden aan mijn rol als supervisor. Zoek je als begeleider van 'mensen in ontwikkeling' een senior-professional met wie je diepgaand wilt bespreken waar je tegen aan loopt, hoe je persoonlijkheid een rol speelt bij je keuzes en acties, hoe je nog professioneler kunt worden? Van harte welkom voor een supervisiegesprek. 

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

Als iets niets of niets goeds toevoegt, kun je het beter laten, ook al wijk je dan af van wat gebruikelijk is. Zo maak ik al een aantal jaar geen Powerpoints meer, als dat niet wordt voorgeschreven. Onlangs zag ik onderstaand hilarisch filmpje over het gebruik van Powerpoint op een wijze die niets goeds toevoegt. Met humor uitgelegd en voorgedaan door ex-consultant Arnout Van den Bossche in pakweg 4 minuten. Zie hier hoe je van iets inhoudelijks dat krachtig, eenvoudig en helder is, zoals de niet mis te verstane metafoor in een boodschapvoorbeeld, met behulp van rigide procesbeheersing, vaste kaders en over-detailering de kern en bezieling van die boodschap, het kind met het badwater, kunt verbloemen of zelfs weggooien. Veel plezier!

Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Een recent boek over wat het betekent om hoogbegaafd te zijn is geschreven door Adriaan Sprey (werkzaam als klinisch psycholoog en psychotherapeut. Het heet “Praktijboek hoogbegaafdheid in psychotherapie” (Bohn Stafleu van Loghum 2020) Ik vind dit een verschrikkelijk slecht boek omdat de auteur niet begrijpt wat het wezenlijke is, wat hoogbegaafd-zijn nu echt betekent voor de hoogbegaafde zelf. Alles wordt door hem benaderd vanuit en getoetst aan DSM-V-criteria voor gedrag en deels aangevuld met scores op concepten zoals de Big Five. Ik moet er niet aan denken dat andere professionals zijn tips gaan opvolgen. Voorbeeldje uit zijn aanpak: "een hoogbegaafde kan heel goed divergerend denken. Hij moet dus leren om convergerend te denken!' Alsof hij dat al niet zou kunnen... Grr! En door mij dus van harte afgeraden!

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda

Deze zomer zijn bijna alle leuke bijeenkomsten waar ik naar toe zou gaan of die ik zelf organiseer gecanceld. In het najaar geef ik hopelijk weer inspirerende en uitdagende workshops voor coaches en andere begeleiders van menselijke ontwikkeling. Op 12 december de workshop over afstand en nabijheid in coachrelaties Professionele liefde, hoe doe jij dat? en op 7 november de kennismakingsworkshop over Coachen van hoogbegaafden. Bel me als je hierin interesse hebt en meer informatie wilt.

Werk mee aan enneagram-onderzoek

Wil je mee doen aan wetenschappelijk deugdelijk onderzoek inzake taalgebruik van mensen met een verschillend enneagramtype? Werk dan mee aan het onderzoek van Jochen Roef en Claude Chielens uit Antwerpen.

Voorwaarde is dat je je eigen enneagramtype kent en hierover geen twijfels hebt. Je kunt meewerken door je linked-in profiel (mits de tekst daarop door jezelf is geschreven) te laten analyseren door een computeralgoritme dat ontwikkeld is door David van Canegem i.s.m de Universiteit van Antwerpen. Is dat het geval, laat het me dan weten, dan geef ik aan je door hoe je kunt meedoen. 

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020