logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

Ik ontdekte nog niet zo lang geleden de filmpjes over enneagramtypen van het Amerikaanse comediansduo Leeann (herkent zichzelf in type 4) and Michelle (herkent zichzelf in type 8). Ze hebben echt helemaal geen verstand van het enneagram als persoonlijkheidsmodel en zetten een aantal stevige karikaturen neer van mensen die een bepaald type zouden hebben. Dat geven ze zelf ook ruiterlijk toe. Niettemin is het resultaat echt heel vaak wel humoristisch en lachwekkend, soms ook te flauw voor woorden. Het enthousiasme van deze vrouwen spat eraf! Weet jij iets van het enneagram? Oordeel zelf aan de hand van deze film waarin alle 9 types bij Starbucks iets vertellen over hoe en waarom ze daar graag zitten:

 

Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Het enneagram wordt ook in Duitsland steeds bekender als hulpmiddel om jezelf en anderen te begrijpen en verder te ontwikkelen. Sinds kort is er een interviewserie door twee Duitse enneagramleraren (J. Jurczys en M. Gallen) die negen interviews hebben opgenomen, elk wel twee uur durend. In elke sessie vertellen mensen die een bepaald enneagramtype herkennen in zichzelf hoe dit bij hen werkt op subtype-niveau. Subtypen worden gevormd door drijfveren die mensen hebben de het vlak van fysiek zelfbehoud,  je rol in je groep(en) en intieme relaties. Die drijfveren leer je door deze serie echt goed begrijpen en herkennen. En ook: wat heb je dan aan dat begrip? Daarover wordt ook veel duidelijk gemaakt. Meer info hierover vind je op https://enneagramm-subtypen-panel.coachy.net/enneagramm-subtypen-panel/ Het is natuurlijk Duitstalig, maar echt zeer informatief en indrukwekkend. En niet duur: de hele serie aanschaffen kost nog geen Euro 100.

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda

De workshop via Zoom in drie blokken op zaterdagmiddagen voor enneagramcoaches en -trainers die hun enneatype-interview-vaardigheden willen uitbreiden om zodoende hoogbegaafde mensen niet (meer) verkeerd te typeren vind ik altijd leuk om te geven.  Bel me als je hierin ook interesse hebt en meer informatie wilt. En / of kijk alvast op de subpagina workshops voor professionele begeleiders. (Te vinden via de homepage, even naar beneden scrollen en dan klikken op 'ruimte voor professionele begeleiders met leervragen...  )

Op 8 juni 2022 word ik geinterviewd door de voorzitter van het PEP,  het Professioneel Enneagram Platform in een online webinar voor PEP-leden. Dat zijn mensen die in hun beroep het enneagram toepassen op een professionele wijze. Het platform zorgt dat leden met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen op allerlei manieren: via intervisie, ledendagen, webinars etc. Op die manier wordt het enneagram als serieus instrument in Nederland gestimuleerd en bekender. Het interview gaat over mijn manier van werken ermee. Wil je ook iets weten over achtergronden van het enneagram dat je niet zo snel elders leest, klik dan op mijn homepage in de bovenbalk eens op 'artikelen'. Daar vind je negen stukjes met achtergrondinformatie die ik voorjaar 2022 schreef.

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2001 - 2022