logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

B.C. Manjunath maakte een compositie waarin een patroon van verhoudingen te horen is. In het westen kennen wij dit patroon als de Fibonacci-reeks, maar in India was dit al oudere kennis, waar hij zich ook door heeft laten inspreren. Omdat ik zelf werk in mijn praktijk met het herkennen van universele patronen en beweging, vind ik dit filmje super inspirerend: wat een vakmanschap en precisie! Natuurlijk gaat het hier letterlijk niet om dezelfde zaken, maar muziek en coaching hebben echt wel wat met elkaar gemeenschappelijk! De kunst is om precies te weten wanneer het juiste moment is voor wat...en hij kan dit subliem:

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda.

Op 22 september sluit Enneagram Stichting Nederland haar jubileumjaar (15 jaar bestaan) af met een bijzondere dag voor ontmoeting, inspiratie en verdieping met als thema "De waarde van het enneagram.." Te gast is onder meer rabbijn Hanna Nathans. Zij legt een link tussen de levensboom uit de Kabbalah en het enneagram. Op de ESN-dagen, die voor iedereen toegankelijk zijn, leer je over het enneagram doordat mensen open vertellen over hun ervaringen en uitwisselen met elkaar hoe dit samenhangt met hun persoonlijkheidstype: een narratieve traditie. Ik heb er nu alweer zin in. Kijk voor aanmelden en meer informatie op www.enneagramstichting.nl

Op 28 september organiseert de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO) de Kom-naar-de-coach-dag. De NOBCO bestaat namelijk ook 15 jaar en heeft daarom een aantrekkelijk aanbod voor jou om te ontdekken wat coachen inhoudt en voor jou kan betekenen. Op deze dag kan iedereen voor Euro 15 een coachgesprek krijgen. De opbrengst gaat naar een goed doel. Ik zelf ben beschikbaar voor drie gesprekken. Op de website komnaardecoachdag.nl kun je een gesprek met mij aanvragen. Je privacy is gegagandeerd. Ik zou zeggen: doen!

Op 11 oktober geef ik 's avonds in Den Bosch een nascholingsworkshop voor Coaches van de Nederlandse Orde van Beroepscoaches NOBCO inzake het thema reflecteren door de coach zelf. Deze mooie en waardevolle workshop heb ik samen ontwikkeld met Margje Duursma, Mona Oosterwijk en Mariska Verduijn. Zij geven hem op andere plaatsen in het land. Kijk op de website van de NOBCO voor meer informatie en inschrijving. Die inschrijving kan vanaf eind augustus. Colleg, ik hoop je dan te ontmoeten!

Ruimte voor belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Een prachtig kinderboek is Lampje van Annet Schaap. Een van mijn lievelingssprookjes was vroeger de Kleine Zeemeermin. In dit boek ontdekt vuurtorendochter Lampje wat er eigenlijk 'echt' is gebeurd met die zeermeermin tijdens de periode dat ze benen had. Zoals zoveel goede kinderboeken is dit boek ook prima te lezen voor volwassenen. Zeker als je eens wilt nadenken over dingen als vrijheid in gebondenheid, vriendelijkheid en nieuwsgierigheid, criteria om mensen af te schrijven als monsters of op te hemelen als weldoeners. Het boek is ontzettend spannend, humoristisch, tragisch en leerzaam tegelijkertijd.

In Ullapool (Schotland) staat hotel the Ceilidh Place. In dit kleine hotel kwam schrijfster Renate Dorrestein graag. Het hotel is gecombineerd met een boekhandel en een theatertje voor lezingen en concerten. Daarnaast heeft elke kamer een eigen bibliotheek die is samengesteld door verschillende Schotse schrijvers. Deze zomer was ik er te gast. Wat een bijzondere locatie, gastvrijheid, klantvriendelijkheid en mooie omgeving! Nu Renate is overleden, heeft de eigenaresse me beloofd dat ze (in het engels vertaald) werk van Renate zal gaan verkopen. Ik weet zeker dat Renate dat fijn zou hebben gevonden. En als u wilt lezen hoe Renate verder over Schotland dacht, lees dan haar hilarische roman 'De leesclub'. Dan weet u ook meteen waarom boekverslagen, vragen aan de auteur en leesdossiers over fictie, zoals middelbare scholieren die vaak moeten maken, in wezen onzinnig zijn.

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018