logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je elke maand links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over binnen versus buiten, communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

Kathleen Venderickx van de Universiteit van Vlaanderen legt in onderstaand filmpje uit wat er kan gebeuren als hoogbegaafde kinderen niet de juiste ondersteuning krijgen. Nu werk ik als coach met specialisatie hoogbegaafdheid in mijn eigen praktijk niet met kinderen. Maar deze uitelg is ook heel verhelderend voor hoogbegaafde volwassenen die te maken hebben hebben met die gevolgen. Daarom laat ik haar duidelijke en humorvolle uitleg graag hier zien:

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda.

Op 16 maart 2018 geef ik in het kader van de 'Week Voor De Hoogbegaafdheid 2018' een avond die heet: "Tips & trucks voor (toekomstige) professionele begeleiders van hoogbegaafden. Deze workshop is bedoeld voor professionele coaches die te maken hebben in hun praktijk met hoogbegaafden. Je krijgt hierdoor meer kennis en inzicht in hoeverre jij zelf in staat bent om deze mensen te begeleiden. Naast kennisoverdracht over hoogbegaafdheid en tips voor begeleiding besteden we vooral aandacht aan de interactie tussen jouzelf als begeleider en iemand die verschilende aspecten van HB laat zien in het contact. Welke signalen pak jij al op? Waar zit jouw blinde vlek? Welke (voor)oordelen heb je? Welke houding van jou roept wat op bij de ander? Heb je een klik met hen? Is gewoon je vak uitoefenen genoeg of is er echt iets speciaals nodig? Plaats: utrecht van 18.45u tot 10.00u. Meer info op www.weekvandehoogbegaafdheid.nl Geef je op via het contactformulioer op mijn site of bel me.

Van 25 tot en met 27 mei 2018 vindt het congres plaats van de International Enneagram Association in Amsterdam. Beroemde enneagramdeskundigen zoals Russ Hudson, Beatrice Chestnut hebben al hun komst toegezegd. Zo’n congres is een unieke gelegenheid om heel veel kennis en ervaring op te doen, te delen, te ontdekken, uit te wisselen. Heb jij ook interesse in het enneagram (zowel beginners als gevorderden zijn welkom) en dan vooral in die dingen ervan die je niet uit boeken kunt leren? Schrijf je dan in! Kijk daarvoor op www.ieanetherlands.com Ik kom zeker ook!

Van 28 mei tot en met 1 jun 2018 ga ik vijf dagen op accreditatietraining bij Tom Condon. Ik studeerde al eerder bij hem en zijn relativerende en open aanpak maakte me blij. Op zijn eigen site www.thechangeworks.com vind je meer informatie over deze training.

Ruimte voor belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Vorig jaar overleed Peter van Straaten. Het jaar daarvoor werd "Over tekenen en over de natuur' van hem gepubliceerd. Het bestaat uit een selectie van colums die hij eerder over zijn professie optekende in NRC Handelsblad. Ik kocht dit dunne boekje echter pas onlangs. Alles hierin doet me denken aan een ander boek dat ik deze zomer kocht, namelijk het dikke, in groot formaat ingebonden "Getekende brieven' van Peter Vos (overleden in 2010). Ook daarin speelt de natuur een grote rol. Beide tekenaars hebben een sterke voorkeur voor vogels. Peter Vos tekende zichzelf talloze keren als vogel, Peter van Straaten maakten van andere mensen portretten alsof ze vogels waren. De mimiek, indruk en lichaamstaal van elke vogel is anders, net zoals bij de mensen die ze verbeeldden. Beide tekenaars hebben subliem en minitieus in beeld gebracht wat hierbinnen als archetypische trekken zijn te duiden. Grappig hoe ik dat duiden van individuele trekken en hun relatie met een groter geheel precies ook zo doe in mijn werk met mensen als ik naar ze kijk. Het schilderen van vogels doe ik, voor anderen gelukkig, slechts als hobby...

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018