logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

B.C. Manjunath maakte een compositie waarin een patroon van verhoudingen te horen is. In het westen kennen wij dit patroon als de Fibonacci-reeks, maar in India was dit al oudere kennis, waar hij zich ook door heeft laten inspreren. Omdat ik zelf werk in mijn praktijk met het herkennen van universele patronen en beweging, vind ik dit filmje super inspirerend: wat een vakmanschap en precisie! Natuurlijk gaat het hier letterlijk niet om dezelfde zaken, maar muziek en coaching hebben echt wel wat met elkaar gemeenschappelijk! De kunst is om precies te weten wanneer het juiste moment is voor wat...en hij kan dit subliem:

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda.

Op 16 mei 2019 kun je mij tegenkomen op de Dag voor senior & mastercoaches die in het teken staat van authentieke zelfexpressie. Het word een dag van spelen met behulp van acteurs die ons als coaches in de spiegel laten kijken om ons te laten bezinnen op hoe we onszelf presenteren in samenhang met wie we zijn. De Nederlandse Orde van Beroepscoaches is de faciliterende club, maar we moeten natuurlijk zelf aan de slag om resultaten te boeken. Net zoals in een coachtraject...

Op 22 juni 2019 geef ik weer een workshop Zakelijk Communiceren. Dit is een korte workshop voor leidinggevenden. Na een uitgebreide schriftelijke vooropdracht, waarin je kennismaakt met een aantal belangrijke concepten en vaardigheden, gaan we op de dag zelf aan de slag om deze theorie te koppelen aan je eigen persoonlijkheid en praktische situatie. Het is een intense dag die alleen geschikt is voor mensen die bereid zijn om zichzelf als instrument te leren inzetten, met hun mooie en minder mooie kanten. Na afloop is er opnieuw een schriftelijke opdracht. Op beide opdrachten krijg je van mij persoonlijke feedback. Interesse? Bel me!

Ruimte voor belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Al uitgekomen in 2017, las ik pas twee jaar na dato het prachtige boek Anders vasthouden, 9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling van Wouter Hart. Nergens in dit boek wordt het enneagram vemeld en toch komen zijn negen sleutels precies overeen met de innerlijke dynamiek van dit model. Het bewijst voor mij weer eens dat als je iets kan beschrijven in de onderdelen die het enneagram aangeeft, je het hele plaatje te pakken hebt. Dit boek kan een belangrijk hulpmiddel zijn als je graag wilt dat iedereen op het werk zijn eigen verantwoordelijkheid vorm geeft, dat regels niet in de weg zitten, dat mensen naast elkaar gaan staan, dat abstracte denkbeelden praktisch handvatten krijgen, dat het oplossend vermogen van mensen word aangesproken, dat behoefte aan stevigheid of dynamisch denken als motiverende factor werkzaam kunnen zijn. En dat menen uitdagingen echt aangaan. Ik ga dit boek nog vaak gebruiken, dat is zeker! Zie ook www.andersvasthouden.nl

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018 / 2019