logo binnen versus buiten

Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en kennis, leuke dingen en inspiratie.

Ruimte voor nieuws agenda en inspiratie

Op deze pagina vind je regelmatig links en een wisselende inhoud die ik de moeite waard vind om met je te delen: dingen die opborrelen, nieuwe doorkijkjes of activiteiten. Een nieuw boek dat ik aanraad. Of een lezing, initiatief, film, website, citaat, podcast. Als het maar gaat over 'binnen versus buiten', communiceren, hoogbegaafdheid, introversie, hoog sensitiviteit, relaties, psychologie, organisatiedynamieken of systemisch werken. Hiermee doe ik recht aan de 7e bewegingswet die gaat over aandacht voor ontvouwing of uitbreiding van inzicht en beweging.

Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen: 

B.C. Manjunath maakte een compositie waarin een patroon van verhoudingen te horen is. In het westen kennen wij dit patroon als de Fibonacci-reeks, maar in India was dit al oudere kennis, waar hij zich ook door heeft laten inspreren. Omdat ik zelf werk in mijn praktijk met het herkennen van universele patronen en beweging, vind ik dit filmje super inspirerend: wat een vakmanschap en precisie! Natuurlijk gaat het hier letterlijk niet om dezelfde zaken, maar muziek en coaching hebben echt wel wat met elkaar gemeenschappelijk! De kunst is om precies te weten wanneer het juiste moment is voor wat...en hij kan dit subliem:

Ruimte voor leuke dingen in mijn agenda.

Op 21 september 2019 geef ik een workshop met de titel: Professionele Liefde, hoe doe jij dat? Dit is een korte workshop voor coaches en therapeuten over het spanningsveld 'nabijheid versus afstandelijkheid' in het contact met je cliënten. Hoe je de relatie met je client vormgeeft is cruciaal voor de effectiviteit van je begeleiding. Coach jij met, relationeel gezien, een zakelijke afstand? Zit jij als therapeut dicht op iemands huid? Leef jij je helemaal in? Wisselt je voorkeur voor afstand of nabijheid per cliënt? Je krijgt in deze workshop inzicht in de triggers voor jouw voorkeurspositie en waardoor je tijdens het coachen uit evenwicht kan raken. Door oefeningen ontdek je wat nu maakt dat jij je voorkeurspositie kunt behouden, wat maakt dat je uit je comfortzone raakt en welke 'staat van zijn' maakt dat je optimaal kunt functioneren ten dienste van je cliënt. Praktische info: 16.30u tot 20.00u te Utrecht, Euro 150 per persoon. 

Op 28 september 2019 geef ik samen met Charlotte van der Moolen in Bennekom een workshop over de specifieke kwaliteiten van ons denkcentrum (hoofd) waarmee we onze angsten denken te kunnen bezweren. Andere enneagramdeskundigen belichten die dag de kwaliteiten van onze emotionele intelligentie (hart) en onze instinctieve lichaamswijsheid (buik). Het wordt een afwisselend geheel dat geschikt is voor mensen die met behulp van het enneagram zichzelf willen ontwikkelen. Zowel voor beginners als gevordenen. Een gezamenlijk initiatief van Stichting Enneagram Nederland ESN en het Professioneel Enneagram Platform PEP. Wil je ook komen? Bel me even en ik geef aan je door hoe en waar je je kunt aanmelden e.d. Je investering bedraagt Euro 25.

Ruimte voor belangrijke rotsen onder water. Ze vallen niet zo op, en dat is onterecht…

Al uitgekomen in 2017, las ik pas twee jaar na dato het prachtige boek Anders vasthouden, 9 sleutels voor het werken vanuit de bedoeling van Wouter Hart. Nergens in dit boek wordt het enneagram vemeld en toch komen zijn negen sleutels precies overeen met de innerlijke dynamiek van dit model. Het bewijst voor mij weer eens dat als je iets kan beschrijven in de onderdelen die het enneagram aangeeft, je het hele plaatje te pakken hebt. Dit boek kan een belangrijk hulpmiddel zijn als je graag wilt dat iedereen op het werk zijn eigen verantwoordelijkheid vorm geeft, dat regels niet in de weg zitten, dat mensen naast elkaar gaan staan, dat abstracte denkbeelden praktisch handvatten krijgen, dat het oplossend vermogen van mensen word aangesproken, dat behoefte aan stevigheid of dynamisch denken als motiverende factor werkzaam kunnen zijn. En dat menen uitdagingen echt aangaan. Ik ga dit boek nog vaak gebruiken, dat is zeker! Zie ook www.andersvasthouden.nl

C71
Ruimte voor nieuwe golven en afwijkende patronen
C72
Ruimte voor weer een nieuwe dag: leuke dingen in de agenda van Gonnie
C73
Ruimte voor inspiratie: belangrijke rotsen onder water: onopvallend, wel van invloed.

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018 / 2019