logo binnen versus buiten

Ruimte voor investering op maat: tarieven, minima en vergoedingen.

Mijn tarieven liggen in het middensegment van de markt. Tariefbepaling bij een coachgesprek of workshops op maat hangen af van een goede balans tussen de complexiteit van jouw vraag vanuit mij gezien, de waarde die mijn aanpak en oplossingen voor jou vertegenwoordigt en de financiele middelen die voorhanden zijn. Mijn voorbereidingstijd, offerte maken, ontwerpen van oefeningen, maken van hand-outs, uitwerken van tests, huren van een coachruimte, tussendoor samen bellen of mailen: dat soort dingen breng ik vaak niet apart in rekening. De uurprijs voor een gesprek is dus meer een aanwijzing voor mijn totale inspanning in aandacht en tijd, ook buiten de gespreksbijeenkomsten om, dan een maat voor los gesprek alleen. 

De investering voor bijeenkomst hangt ook af van waaruit die bijeenkomst precies bestaat. Zo kan het nodig zijn om nog een andere professional in te huren zoals een kerntalentenspecialist. Ik streef ernaar om ons contact zo kort te laten zijn als mogelijk en zo lang als nodig op inhoudelijke gronden. Daarvoor geef ik, na de kennismaking, een inschatting van de benodigde tijd en samen bekijken we welke mogelijkheden en randvoorwaarden er zijn en wat het resultaat voor jou gaat betekenen. Zo komen we dan in onderling overleg tot een uurprijs.

Tarieven

Een kennismakingsgesprek: Euro 25 als het langer dan een half uur duurt (max 1 uur totaal). Eerste half uur dus gratis.

Een 'los' of eenmalig grensverleggend gesprek: Euro 140 incl. per uur voor particulieren, Euro160 per uur voor een zakelijke opdrachtgever.

Een individueel ESB-patroononderzoek:  intakegesprek, 2 dagdelen onderzoek, schriftelijke rapportage en nagesprek: Euro 1500

Een gezamenlijk onderzoek (duur 2 a 3 uur) om je ennegramtype of je tritype of totale ennagramstructuurte te ontdekken: Euro 140 per uur.

Een workshop op maat voor een groep van 4 coaches in 6 dagdelen – Euro 750 excl. per persoon.

Een individuele training voor coaches over een van mijn kennisgebieden of werkmethodieken: 140 euro per uur bijeenkomst. 

Minima

Ik heb per jaar plek voor een beperkt aantal cliënten met een zeer smalle beurs, bijvoorbeeld voor mensen in de bijstand. Neem in zo'n geval gerust contact met me op. We vinden dan samen vast wel een oplossing die werkt. 

Vergoedingen door verzekeringen, btw en belastingvoordelen

Coaching en communicatietraining en nascholingsworkshops voor coaches worden niet vergoed door gezondheidszorgverzekeringen. Dit komt ook omdat ik niet (meer) wil voldoen aan beperkende protocollen van diagnostiek en verplichte behandelplannen (pcb's). Ik ben er ook niet voor dat aandacht besteden aan zelfkennis, persoonlijke ontwikkeling en de kwaliteit van de interactie binnen relaties gemedicaliseerd wordt qua proces en inhoud. 

Diensten van Bureau Binnen versus Buiten zijn sinds half 2022 vrijgesteld van btw.

Werkgevers en particulieren kunnen een leertraject per januari 2022 niet meer zomaar aftrekken bij de belastingopgave. Er is wel een subsidie voor in de plaats gekomen, de zg. startsubsidie. Maar om daar in aanmerking voor te komen, moet ik als coach een vaste opleiding aanbieding, en dat gaat nu eenmaal niet als je maatwerk levert zoals ik. Voor informatie over aftrekposten verwijs ik naar de belastingdienst, daar dit ook nog afhangt van individuele zaken, zoals de hoogte van het inkomen, of je zzp'er bent en belastingschalen. 

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2001 - 2022