logo binnen versus buiten

Maak kennis met Gonnie Hoonhout

Ik ben opgegroeid in een groot (9 personen), klein behuisd, gezellig, maar heel erg druk gezin. In mijn herinnering praatte iedereen daar door elkaar heen, en niemand had een eigen plek. Er was weinig ruimte voor persoonlijke aandacht. Dat we meer dan gemiddeld intelligent waren met zijn allen, hadden we niet door. Tegenwoordig woon ik lekker rustig samen met mijn partner. Er is genoeg ruimte om me heen en er is altijd tijd voor een goed gesprek waarin je met aandacht luistert naar elkaar.

Vijfentwintig jaar geleden ontdekte ik via een psychologisch assessment dat ik hoogbegaafd (HB) en hoogsensitief (HSP) ben. Psycholoog P. Jacobs schreef in zijn rapportage over mij: "Gonnie is geïnteresseerd in wat mensen beweegt en wil mensen begrijpen en zich verdiepen in hun gedrag en houding. Ze is zeer intelligent, een zorgvuldig waarnemer en snel in het juist analyseren van complexe situaties.” Dat heeft mijn leven veranderd. Lees meer over mijn wijze van hoogbegaafd zijn door linksonder op deze pagina te klikken.

Houden van leren en in ontwikkeling zijn.

Ik ben van een carrriere in het boekenvak mezelf gaan om- en bijscholen tot communicatietrainer/docent, conflictcoach, en registermediator. Een paar jaar later was ik klaar voor de start van een nieuwe carrière met mijn eigen bureau Om de Tafel Communicatie: training, coaching, advies en mediation. Daarna studeerde ik in deeltijd verder in de psychologie, contextuele therapie, nlp, transactionele analyse, systemische werk, somatiek etc. etc.

Ik ben niet meer opgehouden met allerlei studies tot op heden. Ik vind de mens, zijn beweegredenen en zijn psychologie namelijk mateloos boeiend. Klik rechtsonder deze pagina voor een overzicht van relevante opleidingen die ik heb gevolgd om uiteindelijk EIA/ EMCCMaster Coach te kunnen worden.

Specialismen als coach komen ook voort uit mijn eigen ervaringen

Ik besefte steeds meer hoe HB en HSP mijn leven en relaties had beïnvloed. En hoe ik, van nature een introvert persoon, geleerd had om me van kinds af aan te 'handhaven' in een extraverte context. Ik kreeg steeds meer cliënten die ook HB of HSP zijn. Wat betekenen deze eigenschappen voor je identiteit? Welke invloed heeft zo'n eigenschap op je persoonlijkheid (binnen) en hoe je met anderen omgaat (buiten)? Vanuit deze vragen werd ik niet alleen een specialist in lichaamstaal en communicatie maar ook een gesprekspartner waarbij Hb's en Hsp's zich echt thuis kunnen voelen. Training en mediation ging ik steeds minder doen, individuele begeleiding steeds meer. Dat heeft geleid in 2016 tot de oprichting van Bureau Binnen versus Buiten, voor een grensverleggend goed gesprek

De dingen waar ik van houd: met open mind: alles onderzoeken en het goede behouden

Ik werk graag met mensen in een kleine setting. Dan is er ruimte voor maatwerk, persoonlijke aandacht en concentratie. Dat geeft me ontroerende en inspirerende ervaringen, waardoor elke werkdag de moeite waard wordt. Alles wat ik van mijn cliënten vraag, hebben anderen ook van mij gevraagd onder professionele begeleiding in de opleidingen die ik volgde. 

Ik hou van lastige puzzels oplossen, van muziek, kunst en wetenschap, van lezen, studeren en leren. Ik hou van stilte, van samen lachen, van diepgang en tot de kern komen, iets echt begrijpen, van originaliteit en vrijheid in verbondenheid. Van mensen met een open mind, die openstaan voor het anders zijn van de ander, van dialoog. Van leven en laten leven. Van onderzoeken en achter jezelf gaan staan. Ik hou van de zee en zeilen met mijn partner, liefst rond Groot-Brittanië (zie alle foto’s op deze site).

Zaken die mij te denken geven

Als hobby heb ik me grondig verdiept in de geschiedenis van de westerse en oosterse astrologievormen. Ik vond het intrigerend dat mensen door de eeuwen heen binnen allerlei culturen geloofden dat de sterren ons beinvloeden op een persoonlijk niveau. Is dat niet ontzettend dom om daarin te geloven? Waarnemen van gelijktijdige verschijnselen betekent namelijk niet dat er een oorzakelijk verband is, wel is er sprake van synchroniciteit. Astrologie is voor mij een symbolentaal die gaat over universele 'archetypische'  cycli en krachten, en een poging van mensen om die te doorgronden. Een hulpmiddel voor het kunnen duiden van iemands ervaring inzake de objectieve kwaliteit van een moment in de tijd en de eigen subjectieve beleving van dat moment. Kortom: een reflectiemiddel, niet meer en niet minder.

Sinds 2018 zet ik een horoscoopanalyse desgevraagd ook in tijdens een coachtraject. Binnen de westerse astrologie spreken de Jungiaanse psychologische astrologievariant  (o.a. Hamaker Zondag) en de Astrosynergie (Janusz Jurczys) mij het meest aan. Van de oosterse varianten spreken de zeventwintig Nakshatra's me aan.
Klik middenonder voor links naar sites die jou ook te denken kunnen geven.

B51
Ruimte voor mijn eigen wijze van hoogbegaafd, hoog sensitief en introvert zijn: Verschillende kanten van mezelf optimaal kunnen benutten

Lees meer

B23
Ruimte voor een eeuwige student Sites met theorie en achtergronden waarover ik veel nadenk

Lees meer

B53
Ruimte voor reflectie, opleiding en veel nascholing Een overzicht van relevante opleidingen die ik volgde

Lees meer

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2001 - 2021