logo binnen versus buiten

Maak kennis met Gonnie Hoonhout

Ik ben opgegroeid in een groot (9 personen), klein behuisd, gezellig, maar heel erg druk gezin. In mijn herinnering praatte iedereen daar door elkaar heen, en niemand had een eigen plek. Er was weinig ruimte voor persoonlijke aandacht. Tegenwoordig woon ik lekker rustig samen met mijn partner. Er is genoeg ruimte om me heen en er is altijd tijd voor een goed gesprek waarin je met aandacht luistert naar elkaar.

Drieentwintig jaar geleden ontdekte ik via een psychologisch assessment dat ik hoogbegaafd (HB) en hoogsensitief (HSP) ben. Psycholoog P. Jacobs schreef in zijn rapportage over mij: "Gonnie is geïnteresseerd in wat mensen beweegt en wil mensen begrijpen en zich verdiepen in hun gedrag en houding. Ze is zeer intelligent, een zorgvuldig waarnemer en snel in het juist analyseren van complexe situaties.” Dat heeft mijn leven veranderd. Ik ben van boekenmens gaan om- en bijscholen tot communicatietrainer/docent, conflictcoach, en registermediator.  Een paar jaar later was ik klaar voor de start van een nieuwe carrière met mijn eigen bureau Om de Tafel Communicatie: training, coaching, advies en mediation. Daarna studeerde ik in deeltijd verder in de psychologie, contextuele therapie, nlp, transactionele analyse, systemische werk, somatiek etc: ik ben niet meer opgehouden met allerlei studies tot op heden. Ik heb me daarbinnen vooral verdiept in de rol van non-verbale communicatie bij het (effectief) communiceren en de verbanden tussen lichaamsignalen en karaktereigenschappen. Kan je van buiten waarnemen wat iemand van binnen ervaart? Hebben mensen met dezelfde beweegredenen ook dezelfde lichaamstaal? Ik specialiseerde me zo steeds meer in de richting van senior coach / (psycho)therapeut.

Specialisme komt ook voort uit mijn eigen ervaringen

Ik besefte steeds meer hoe HB en HSP mijn leven en relaties had beïnvloed. En hoe ik, van nature een introvert persoon, geleerd had om me van kinds af aan te 'handhaven' in een extraverte context. Ik kreeg steeds meer cliënten die ook HB of HSP zijn. Ik ben me dan ook nog verder gaan specialiseren in de sociale aspecten van hoogbegaafdheid, sensitiviteit en introversie. Wat betekenen deze eigenschappen voor je identiteit? Welke invloed heeft zo'n eigenschap op je persoonlijkheid (binnen) en hoe je met anderen omgaat (buiten)? Zo werd ik niet alleen een specialist in lichaamstaal en communicatie maar ook een gesprekspartner waar Hb's en Hsp's zich echt gezien voelen en weten. Dat heeft geleid in 2016 tot de oprichting van Bureau Binnen versus Buiten, voor een grensverleggend goed gesprek.

Ik werk graag met mensen in een kleine setting. Dan is er ruimte voor maatwerk, persoonlijke aandacht en concentratie. Dat geeft me ontroerende en inspirerende ervaringen, waardoor elke werkdag de moeite waard wordt. Alles wat ik van mijn cliënten vraag, hebben anderen ook van mij gevraagd onder professionele begeleiding in de opleidingen die ik volgde. 

Een eeuwige student die graag nieuwe verbanden ontdekt, creatief en praktisch van aard

Ik hou van lastige puzzels oplossen, van muziek, kunst en wetenschap, van lezen, studeren en leren. Ik hou van stilte, van samen lachen, van diepgang en tot de kern komen, iets echt begrijpen, van originaliteit en vrijheid in verbondenheid. Van mensen met een open mind, die openstaan voor het anders zijn van de ander, van dialoog. Van leven en laten leven. Van tegelijkertijd accepteren wat je niet kunt veranderen aan jezelf of anderen én er echt voor gaan om dingen te veranderen en de paradox die in de combinatie van deze twee vaardigheden soms besloten ligt. Ik hou van de zee en zeilen met mijn partner, liefst rond Groot-Brittanië (zie alle foto’s op deze site).

B51
Ruimte voor mijn eigen wijze van hoogbegaafd, hoog sensitief en introvert zijn: Verschillende kanten van mezelf optimaal kunnen benutten

Lees meer

B23
Ruimte voor een eeuwige student Sites met theorie en achtergronden waarover ik veel nadenk

Lees meer

B53
Ruimte voor reflectie, opleiding en veel nascholing Een overzicht van relevante opleidingen die ik volgde

Lees meer

logo binnen versus buiten

© Bureau Binnen versus Buiten || Gonnie Hoonhout 2016 / 2017 / 2018 / 2019 / 2020